Izvor: Radio 021, 12.Apr.2021, 07:40

Srbiji od SAD još 22 miliona dolara pomoći

Predstavnici vlada SAD i Srbije danas će potpisati amandmane na sporazume dve zemlje kojima će biti obezbeđena dodatna bespovratna pomoć Vašingtona Beogradu u visini od 22 miliona dolara.

Zvaničnici će u Vladi Srbije potpisati 14. amandman na Sporazum o pomoći za bolje funkcionisanje javne uprave i 16. amandman na Sporazum o pomoći za konkurentniju tržišnu ekonomiju.

Amandmani će biti potpisani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << nakon sastanka srpske ministarke za evropske integracije Jadranke Joksimović, američkog ambasadora u Beogradu Entonija Godfrija i vršiteljke dužnosti direktora Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji Šenli Pinčoti, najavila je Vlada Srbije.

Dodatna sredstva koja će Srbija dobiti od SAD deo su fonda od 115 miliona dolara namenjenog sprovođenju nove strategije saradnje USAID-a sa Srbijom, za period do decembra 2025. godine.

Novom strategijom saradnje predviđeno je osnaživanje partnerstva sa Vladom Srbije, privatnim sektorom i civilnim društvom, sa ciljem unapređenja demokratske uprave, ubrzanja inkluzivnog ekonomskog razvoja, pokretanja javnih i privatnih resursa, radi otvaranja bolje plaćenih radnih mesta i omogućavanja građanima da efikasnije koriste usluge koje im pružaju državne institucije.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD opredelile dodatnih 22 miliona dolara pomoći reformama u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2021

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i vršiteljka dužnosti direktorke Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Srbiji Šenli Pinčoti potpisale su danas u Beogradu produžetak razvojnog partnerstva.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.