Srbija nadigrala Izrael na Karađorđu

Izvor: Radio 021, 31.Maj.2016, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija nadigrala Izrael na Karađorđu

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras Izrael sa 3:1 u prijateljskom meču odigranom u Novom Sadu.

Strelci za Srbiju bili su kapiten Branislav Ivanović u 33, Nemanja Milunović u 74. i Dušan Tadić u 88. minutu, dok je gol za Izrael u 54. iz penala dao Eran Zahavi.

Srbija je bila bolja u prilično lošoj utakmici koja je odigrana pred oko 8.000 gledalaca na stadionu Karađorđe, ali je Izrael, posebno u drugom poluvremenu, imao šanse da dođe do boljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rezultata.

Tim Slavoljuba Muslina je imao veću inicijativu na početku, ali je prvu pravu priliku imao Izrael. Šeran Jeini je centrirao sa desne strane, odbrana Srbije je loše reagovala, a lopta je došla do Muansa Dabura, koji je šutirao iz prve, ali pored gola.

Prvu veću šansu za Srbiju je imao Zoran Tošić, kada je u 15. minutu prevario protivničkog igrača, ali je njegov šut desnom nogom odbranio golman gostiju David Goreš. Srbija je posle toga imala nekoliko solidnih prilika, a najbolju Nikola Stojiljković, kome je Goreš odbranio udarac glavom nakon centaršuta Aleksandra Sedlara sa desne strane.

Vođstvo je srpskom timu doneo Ivanović u 33. minutu, iako je možda napravio prekršaj nad golmanom gostiju, koji arbitar Sebastijan Kolesku nije dosudio. Tošić je izveo korner sa leve strane, Saša Zdjelar je glavom vratio loptu u šesnaesterac, a Ivanović je pao nakon duela sa Gorešom, ali se dobro snašao i postigao pogodak tako što je sedeći šutirao preko glave.

Do poluvremena nije bilo većih prilika, a Izrael je izjednačio već na početku drugog. Marko Grujić, koji je posle pauze ušao sa klupe, napravio je prekršaj u svom kaznenom prostoru, a Zahavi je iz penala prevario klupskog saigrača iz Makabi Tel Aviva Predraga Rajkovića i izjednačio rezultat.

Srbija je posle primljenog gola imala priliku da ponovo povede, ali je šut Antonija Rukavine iz daljine odbranio Goreš. Izrael je tada preuzeo inicijativu i imao nekoliko prilika da savlada Rajkovića, ali je golman domaće ekipe tri puta dobro intervenisao.

Novu prednost Srbiji doneo je Milunović u 74. minutu. Tošić je centrirao iz kornera sa desne strane, a lopta je stigla do štopera BATE Borisova, koji je šutirao sa 11 metara, a lopta se odbila o zemlju i prevarila golmana Izraela.

Srbija je do kraja utakmice postigla i treći gol, kada je Tadić u 88. minutu odlično primio loptu i šutem sa 20 metara savladao Goreša, nakon što mu se lopta odbila posle šuta Kolarova iz slobodnog udarca.

Srbija će sledeću prijateljsku utakmicu igrati protiv Rusije, 5. juna u Monaku.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.