Sprečen napad na predsednika Francuske

Izvor: Radio 021, 06.Nov.2018, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečen napad na predsednika Francuske

Francuske bezbednosne službe uhapsile su šest osoba u okviru preliminarne istrage pod sumnjom da su planirali napad na predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Francuski kanal BFM TV prethodno je objavio da je šest pripadnika francuske ultradesnice uhapšeno zbog pretnji koje su upućivali predsedniku države.

Rojters navodi da su hapšenja izvedena u tri područja - Izeru koji se nalazi jugoistočno od grada Liona, Mozelu na francuskoj granici sa Nemačkom i Luksemburgom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i u Ij-e-Vilenu, na severozapadu Francuske u blizini grada Rena.

Agencija podseća da je Makron u intervjuu koji je objavljen u nedelju upozorio na pretnju koju predstavljaju ultradesničarski pokreti širom Evrope, kazavši da je nekritičko samozadovoljstvo država koje je na Starom kontinentu vladalo 30-ih godina prošlog veka utrlo put usponu Hitlera u Nemačkoj i Musolinija u Italiji.

Podseća se da je Makron danas u Verdunu, gradiću na severoistoku Francuske, gde prisustvuje nastavku obeležavanja 100. godišnjice završetka Prvog svetskog rata, u okviru čega će tokom vikenda ugostiti 60 državnika iz celog sveta.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.