Izvor: Radio 021, 16.Feb.2020, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sobranje donelo odluku o raspuštanju

Parlament Severne Makedonije jednoglasno je danas doneo odluku o raspuštanju, uoči prevremenih parlamentarnih izbora 12. aprila, nakon burne sednice na kojoj je usvojen Zakon o javnom tužilaštvu.

Predlog za raspuštanje Sobranja, za koji je glasalo 108 poslanika, podneo je predsedavajući Talat Džaferi, koji je rekao da je danas krajnji rok za raspuštanje parlamenta.

Prethodno su poslanici izglasali Zakon o javnom tužilaštvu sa 80 glasova "za", šest "protiv" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i bez uzdržanih.

Međutim, prvo su za usvajanje zakona glasala samo 74 poslanika, pa je Džaferi poništio glasanje, zato što, kako je naveo, nije video da je poslanica Demokratske obnove Makedonije (DOM) Liljana Popovska tražila proceduralno da se obrati. To je dovelo do protesta VMRO-DPMNE, ali je Džaferi dozvolio Popovskoj da se obrati.

Nakon izglasavanja zakona, Nikola Micevski iz VMRO-DPMNE uzvikivao je "kriminalci, kriminalci" i poručio da je trebalo da bude prihvaćeno prvo glasanje.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parlament Sjeverne Makedonije donio odluku o raspuštanju

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2020

Parlament Sjeverne Makedonije jednoglasno je danas donio odluku o raspuštanju, uoči prijevremenih parlamentarnih izbora 12. aprila.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.