Izvor: Blic, 14.Sep.2009, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjen gradonačelnik Novog Pazara

Skupština grada Novog Pazara smenila je gradonačelnika Mirsada Đerleka, funkcionera Sandžačke demokratske partije, a ne njegovo mesto imenovala je Meha Mahmutovića, funkcionera. Prethodno je predsednik Skupštine grada Milan Veselinović podneo ostavku. Za smenu Đerleka glasalo je 28 odbornika koliko je glasalo i za imenovanje Mahmutovića.



Skupštinsku većinu novopazarskog parlamenta čine SDP Rasima Ljajića, DS i Jedinstvena srpska lista (SRS, NS, SPS i DSS). >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Oni imaju 28 odborničkih mandata od ukupno 47. Smenjeni Mirsad Đerlek nije prisustvovao zasedanju skupštine, a potom je održao pres konferenciju na kojoj je rekao da je 15 meseci radio pošteno.

- Zatekao sam dug od 11 miliona evra, a vratio sam 30 odsto duga. Trudio sam se da se oduprem pritiscima partijskih kolega da rasprodam imovinu grada. Želeo sam da spasem TK „Raška” i holding „Vojin Popović”, zbog toga su se naljutio ministar Dinkić, ali baš me briga - rekao je Đerlek.

Predsednik SDP Rasim Ljajić kaže za "Blic” da smenjeni gradonačelnik Mirsad Đerlek nije imao dobre rezultate u vođenju opštine i da je godinu dana bio posvađan sa svima i u rukovodstvu Novog Pazara i u stranci.

- Računao sam da je neiskusan i da će vremenom ostvariti neke rezultate i zato sam sprečio već dva-tri pokušaja da bude smenjen. Činjenica je da je on najodgovorniji za vrlo loše odnose i na kraju sam morao da se opredelim između njega ili cele stranke – kaže Ljajić. On tvrdi da smena gradonačelnika nije ni u kakvoj vezi sa protestom radnika u TK "Raška”, a "svako Đerlekovo pozivanje na to je jeftin i providan pokušaj manipulacije i dokaz da smo zakasnili sa smenom, rekao je Rasim Ljajić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.