Izvor: Radio 021, 16.Feb.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smanjuju se isplate za žrtve napada 11. septembra

Fondu za kompenzaciju žrtvama terorističkih napada 11. septembra 2001. u SAD ponestaje novca, te će buduće isplate biti manje za 50 do 70 odsto, saopšteno je iz tog fonda.

Direktorka fonda Rupa Batačarja izjavila je da je svesna koliko situacija nije fer, ali da misli da je bolje da svi dobiju neku sumu, umesto da pojedine žrtve ostanu bez naknade.

"Ne mogu da se držim plana koji bi na kraju ostavio neke od žrtava bez nadoknade", rekla je ona.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Oko 40.000 ljudi se prijavilo, a oko 19.000 zahteva se i dalje razmatra. Iz ovog federalnog fonda potrošeno je skoro pet od 7,3 milijarde dolara.

Batačarja smatra da će biti potrebno još pet milijardi dolara da se isplate postojeći i predstojeći zahtevi, koje će žrtve podneti do isteka roka u decembru 2020. godine.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.