Slavlje Srbije u Dablinu, korak bliže Mundijalu

Izvor: Radio 021, 05.Sep.2017, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavlje Srbije u Dablinu, korak bliže Mundijalu

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Dablinu domaću Irsku sa 1:0, u utakmici osmog kola Grupe D kvalifikacija i napravila veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Jedini gol na utakmici postigao je Aleksandar Kolarov u 55. minutu. Tadić je poslao loptu u sredinu do Kostića, ovaj je odmah prosledio do Kolarova, koji je u trku šutirao sa 12 metara i lopta se od prečke odbila u mrežu.

Srbija je od 68. minuta igrala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa igračem manje, pošto je Nikola Maksimović dobio crveni karton. Defanzivac Napolija pokušao je da izbije loptu kao poslednji igrač odbrane ispred Dojla, ali je umesto lopte "pokupio" igrača Irske.

Srbija ima pet pobeda i tri remija i prva je na tabeli sa 18 bodova. Vels je drugi sa 14, a Irska na trećem mestu ima 13 bodova. Austrija je četvrta sa devet bodova, Gruzija ima pet, a poslednjeplasirana Moldavija ima dva boda.

U ostalim utakmicama u grupi, Austrija i Gruzija odigrale su 1:1, a Vels je na gostovanju pobedio Moldaviju sa 2:0.

U pretposlednjem kolu, Srbija će 6. oktobra igrati na gostujućem terenu protiv Austrije, a tri dana kasnije ekipa Slavoljuba Muslina završiće kvalifikacije utakmicom protiv Gruzije na domaćem terenu.

Autor: Beta
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

(VIDEO) JEDNOM NOGOM NA SVETSKOM PRVENSTVU: Šta nam je sve potrebno da overimo odlazak na Mundijal

Izvor: Kurir, 06.Sep.2017, 08:35

Reprezentacija Srbije savladala je Irsku u Dablinu 1:0 (0:0) u sklopu 8. kola grupe D kvalifikacija za SP koje će se održati u Rusiji, ovom pobedom Srbija je napravila ogroman korak ka Mundijalu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.