Škola u Nišu uvodi obavezne uniforme za nastavnike

Izvor: Radio 021, 20.Feb.2018, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola u Nišu uvodi obavezne uniforme za nastavnike

Osnovna škola "Radoje Domanović" u Nišu od sutra uvodi obavezne uniforme za predavače.

Tako će nastavnice u školi nositi teget mantile sa karnerima na rukavima i crvenim broševima, a nastavnici teget mantile. Sve uniforme imaće amblem škole koji su dizajnirali učenici.

Direktorka škole Dušica Tričković navela je da su se zaposleni u toj školi prvi u Nišu odlučili na uvođenje uniformi kako bi dali primer učenicima.

"Roditelji su dali saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da učenici naše škole nose uniforme, ali ih još nismo uveli jer postoji otpor među decom. Na ovaj način verujem da ćemo biti primer učenicima i da će prihvatiti uniforme", izjavila je Tričković.

Ona je rekla da su nastavnici sami platili izradu uniforme i to 1.200 dinara po jednoj uniformi.

"Firma iz Niša kod koje smo naručili mantile izašla nam je u susret i naplatila samo šivenje i materijal, pošto je vlasniku bio simpatičan naš gest i to što se radi o uniformama za nastavnike", rekla je Tričković.

Prema njenim rečima, u planu je da do 1. septembra uniforme budu uvedene i za učenike, za početak možda ne svih razreda, ali sigurno prvog i osmog razreda.

Tričković je rekla da će pored uniformi sutra predstaviti i zonu bez telefona, odnosno škola "Radoje Domanović" biće škola u kojoj mobilne telefone neće moći da koriste ni učenici ni zaposleni, ali ni roditelji.

Školi "Radoje Domanović" ove godine pripala je Svetosavska nagrada koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Školske uniforme u u Nišu za sada je uvela još jedino škola "Ivo Andrić" i to za đake prvog razreda.

Zašto uvođenje đačkih uniformi ide sporo možete pročitati OVDE.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.