Izvor: Radio 021, 10.Avg.2020, 10:12

Sistem "Oko sokolovo" Komunalne milicije od danas kažnjava bahate vozače

Sistem "Oko sokolovo" Komunalne milicije, koji je namenjen za otkrivanje nepropisno parkiranih vozila, od danas počinje sa kažnjavanjem vozača.

Sistemom "Oko sokolovo" opremljeno je 18 džipova marke "Land Rover Discovery". Ovaj sistem je od nedavno bio u fazi testiranja i slao je samo opomene vozačima.

"U proseku, na dnevnom nivou uočeno je između 1.200 do 1.300 vozila u 93 centralne ulice kojima se kretalo vozilo sa sistemom 'Oko sokolovo'. Od danas ćemo imati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << preciznije podatke, jer počinje slanje obaveštenja o zatečenim vozilima sa uputstvom kako da se uplati prekršajni nalog", precizirao je za TV Prva sekretar za poslove Komunalne milicije Ivan Divac.

Ovaj sistem pokriva 93 gradske ulice čiji je spisak istaknut na sajtu Grada Beograda, u delu Komunalne milicije, ali je i svaka pojedinačna ulica označena posebnim znakom.

Softver snima vozila u prekršaju, a zapis u elektronskoj formi šalje Pošti Srbije, koja štampa i šalje na kućnu adresu vlasnika vozila. Ukoliko reši da plati kaznu po prekršajnom nalogu, biće mu odobren popust od 50 odsto.

Ukoliko vlasnik nije načinio prekršaj, treba u roku od osam dana da se izjasni ko je upravljao vozilom, jer će u suprotnom protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak zbog prikrivanja podataka o počiniocu kažnjivog dela.

Kazne se kreću u rasponu od 5.000 do 25.000 dinara.

Kako je rekao Divac, uvedena je i nova kazna od 10.000 dinara za parkiranje na kolovozu u ulicama gde se kreće javni prevoz. Ta kazna biće naplaćivana i u svim drugim ulicama gde patrole Komunalne milicije budu zatekle vozilo na kolovozu koje ometa obavljanje saobraćaja, najavio je Divac.

Autor: 021.rs/Nova.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.