Sindikati traže da se poveća minimalac

Izvor: Radio 021, 19.Feb.2016, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikati traže da se poveća minimalac

Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati Nezavisnost uputili su Socijalno-ekonomskom savetu inicijativu za povećanje visine minimalne cene rada sa 121 na 140 dinara po radnom času, čime bi minimalna mesečna zarada iznosila 24.360 dinara.

Sindikati saopštavaju da minimalna cena rada nije menjana tri godine i smatraju da postoje opravdani i konkretni pokazatelji zbog kojih bi trebalo da se poveća "minimalac" u ovoj godini.

"S obzirom na vrednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << minimalne potrošačke korpe, kretanja stope zaposlenosti na tržištu rada, stope rasta BDP, kretanje potrošačkih cena, produktivnosti i prosečne zarade, to povećanje trebalo je da iznosi oko 15 odsto", ukazuju sindikati.

Autor: 021

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.