Sindikat protiv novog obračuna učinka u zdravstvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2010, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sindikat protiv novog obračuna učinka u zdravstvu

NOVI SAD -

Pokrajinski odbor Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Vojvodine smatra da bi najavljena, zasad još radna verzija nove uredbe o učinku i zaradama u zdravstvu mogla nepovoljno da utiče na lične dohotke zdravstvenih radnika i odnos pacijenata sa izabranim lekarom.

"Predloženim modelom kapitacije zdravstvenih usluga teže bi se ostvarivala prava iz zdravstvenog osiguranja, a interesi pacijenata i njihovih lekara bi bili suprotstavljeni", saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je danas taj sindikat.

Prema oceni sindikata, za predlagače zakona "dobar" doktor je onaj ko pregleda dovoljan broj pacijenata, prepiše što manje i što jeftinijih lekova, ne upućuje na dopunske preglede radi preciznije dijagnoze i ne šalje na bolovanje.

"Ukoliko ostane predloženi tekst, to će nepovoljno uticati na sve zaposlene u domovima zdravlja, ali će posledice snositi svi korisnici zdravstvenih usluga", istaknuto je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Prosvetari u štrajku od 28.januara

Izvor: Blic, 06.Dec.2010

Predsedništvo Sindikata radnika u prosveti Srbije jednoglasno je donelo odluku o stupanju u štrajk, saopštio je danas Štrajkački odbor. Štrajk će početi 28. januara u osam sati sa početkom rada prve smene, a štrajkački zahtevi su sadržani u predlogu protokola o osnovici za obračun i isplatu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.