Simbol divlje gradnje Spasilda prodaje se za milion evra

Izvor: Radio 021, 20.Feb.2015, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simbol divlje gradnje "Spasilda" prodaje se za milion evra

Jedan od simbola divlje gradnje u Novom Sadu, objekat "Spasilda" na Bulevaru oslobođenja, ponuđen je na prodaju po ceni od 1.050.000 evra.

Kako se navodi u oglasu na sajtu www.nekretnine.oglasi.rs u ponudi je 360 kvadrata poslovnog prostora, pri čemu je moguća nadogradnja do pet spratova.

U oglasu piše i da je objekat uknjižen, nedavno renoviran, da ima parking, garažu i drugo, kao i da je prodavac spreman za zamenu za kuće i stanove, tj. nekretnine uz doplatu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Podsetimo da je višespratna "Spasilda" nikla devedesetih godina na Bulevaru oslobođenja među kućama, jer tada još nije bilo sagrađenih zgrada u tom delu bulevara. Zbog svog izgleda i toga što je zauzela trotoar postala je jedan od simbola divlje gradnje u Novom Sadu.

Nakon što je proklamovana borba protiv divlje gradnje 2001. godine, tadašnja gradska vlast na čelu sa predsednikom Izvršnog odbora Branislavom Pomoriškim pokušala je da je sruši do temelja.

Mesecima su trajali pokušaji gradske vlasti da je uklone i na kraju se sve završilo time da je ostao prizemni deo.

Nakon promene vlasti 2004. godine, odnosno dolaskom Maje Goković na mesto gradonačelnika i SRS na vlast, Spasilda je ipak dobila dozvole za legalizaciju onoga što je ostalo posle nedovršenog rušenja.

Nakon toga objekat je delimično uređen i takav je do danas ostao na istom mestu.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

"SPASILDA" NA DOBOŠU Novosadski simbol divlje gradnje se prodaje za milion evra

Izvor: Blic, 20.Feb.2015

Jedan od simbola divlje gradnje u Novom Sadu, objekat "Spasilda" na Bulevaru oslobođenja, ponuđen je na prodaju po ceni od 1.050.000 evra...Kako se navodi u oglasu na sajtu za kupoprodaju nekretnina, u ponudi je 360 kvadrata poslovnog prostora, pri čemu je moguća nadogradnja do pet spratova...U oglasu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.