Izvor: Radio 021, 22.Maj.2019, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja kroz istoriju dizajna u Vojvodini u Poklon zbirci Rajka Mamuzića

Predavanje "Istorija dizajna u Vojvodini (1945-1985)" održaće se, u četvrtak, 23. maja, u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.

Kroz dizajnersku baštinu Vojvodine prisutne će voditi Vojislav Terzić, doajen jugoslovenskog dizajna, a predavanje počinje u 18:30h. Moderator je dr Zdravko Rajčetić, teoretičar umetnosti i medija.

Ovo predavanje će otkriti duh prohujalog vremena, koje je bilo protkano entuzijazmom i kreativnim zanosom posleratne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << generacije domaćih stvaralaca. Kao jedan od retkih preostalih svedoka i aktivnih učesnika, Vojislav Terzić će publiku odvesti na same početke formiranja ove struke na našem prostoru, a onda i provesti kroz gotovo sve bitnije etape njenog razvoja.

Takođe u četvrtak, od 10:30h, biće održana radionica "Dizajniranje ambalaže za prehrambene proizvode".

Predavač je Nenad S. Lazić, grafički dizajner i profesor likovne umetnosti.

Radionica i predavanje deo su projekta "Šetnja kroz istoriju dizajna u Vojvodini (1945 -1985)". Projekat ima za cilj promociju primera dizajnerske baštine sa područja Vojvodine koji se vremenski podudaraju sa periodom stvaranja umetnika čija su dela zastupljena u Poklon zbirci.

Poklon zbirka Rajka Mamuzića nalazi se u Vase Stajića 1.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.