Senat usvojio predlog o okončanju blokade vlade SAD

Izvor: Radio 021, 22.Jan.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Senat usvojio predlog o okončanju blokade vlade SAD

Američki Senat je većinom glasova podržao nacrt privremenog budžeta čime je omogućen ponovni rad američke administracije.

Za je glasao 81 senator, dok je 18 bilo protiv.

Demokratski senatori su pristali na podršku plana za privremeno finansiranje administracije do 8. februara, kako bi se okončala trodnevna blokada zbog koje nisu radile neke federalne službe.

Demokrate su pristali na deblokadu nakon dvodnevnog pregovaranja koje je završeno novim uveravanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << lidera republikanske većine u Senatu da će biti razmotreni predlozi o imigraciji.

Zastupnički dom Kongresa prethodno je prihvatio predlog budžeta.

Vlada SAD je od subote u blokadi, pošto nije bilo dogovora o budžetu koji su demokrate uslovljavale dogovorom o zaštiti od deportacije 700.000 imigranata, koji su dovedeni u zemlju kao deca i tu ilegalno ostali. Tramp je prekinuo program iz vremena njegovog prethodnika Baraka Obame koji daje zaštitu tim mladim imigrantima.

Republikanci u Senatu imaju tanku većinu, ali je za glasanje o budžetskim pitanjima potrebna kvalifikovana većina od 60 senatora da bi se izbegla opstrukcija parlamenta. Tada su protiv dogovora o budžetu bila i četiri republikanska senatora.

Autor: Beta/ Anadolija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Okončana trodnevna američka finansijska blokada

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jan.2018, 09:43

VAŠINGTON - Američki Senat podržao je nacrt privremenog budžeta čime je skinuta finansijska blokada i omogućen ponovni rad američke administracije...Ključni pomak je uslijedio nakon što su republikanci i demokrate glasali za prijedlog zakona o privremenom finansiranju administracije do 8. februara...BBC...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.