Izvor: Luftika.rs, 02.Sep.2020, 10:30

Seks bez jasnog pristanka tretiraće se kao silovanje

Danska vlada je objavila da je osigurala podršku većine parlamenta za novi zakon po kojem će se seksualni odnos bez izričitog dopuštenja tretirati kao silovanje.
Ministar pravosuđa Nick Haekkerup rekao je kako predloženi zakon predstavlja “jednu od najvećih pobeda za rodnu ravnopravnost u Danskoj”.
Od sad se silovanje u Danskoj neće tretirati samo kao rezultat fizičkog nasilja, prisile ili kad se žrtva ne može odupreti, na primer jer je pod uticajem alkohola ili droga.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Ministarstvo pravosuđa objavilo je da će teret dokazivanja i dalje biti na tužitelju, prenosi 021.
Uz Haekkerupove socijaldemokrate, predlog su podržali socijalni liberali, socijalisti i levičarska Lista jedinstva.
O predlogu će se glasati u oktobru kad će danski parlament ponovo zasedati.
Inače, susedna Švedska je sličan zakon usvojila pre dve godine.
Šok priča srpske glumice: Silovao me je moćni domaći filmadžija

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.