Šarčević: Da se poveća broj studenata na budžetu

Izvor: Radio 021, 04.Apr.2017, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarčević: Da se poveća broj studenata na budžetu

Ministar prosvete Mladen Šarčević čestitao je studentima Dan studenata - 4. april i poželeo im da broj studenata na budžetu iz godine u godinu bude sve veći.

"Ono što im želim dugoročno, to je da studije budu besplatne, da država ojača da to može da ispuni i da broj studenata na budžetu iz godine u godinu povećavamo", rekao je Šarčević.

On je naglasio da će ove godine biti povećane kvote za IT smerove, ali da ne može da daje velika obećanja dok se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ne završi aranžman sa MMF-om.

"Nadam se da ćemo naredne godine, sa rastom privrede, imati priliku da sagledamo i da zajednički planiramo broj potrebnih mesta. Inženjerska struka biće važna u narednom periodu za razvoj države", rekao je Šarčević. Ministar je savetovao budućim studentima da se opredele za ona zanimanja koja su danas tražena, a koja su u nedostatku.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.