Izvor: Radio 021, 23.Nov.2019, 23:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šaranovićeva Kapa star: Spremni smo da budemo manjinski akcionar Kraša

Kompanija Kapa star u vlasništvu srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, saopštila je da je spremna da bude manjinski akcionar hrvatskog Kraša, "čije će delovanje biti usmereno na dobrobit kompanije i radnika".

Kapa star u Krašu ima vlasnički udeo od 25,7 odsto koji je plaćen više od 45 miliona evra.

Skupština Kraš Esopa je sve svoje akcije "Kraša" prodala Mesnoj industriji braće Pivac, preneli su hrvatski mediji, čime je sprečeno da kompaniju preuzme >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Šaranović. Mesna industrija braće Pivac će sada imati 49,18 odsto vlasništva u Krašu.

"Od početka su nas upozoravali na sinhronizovano delovanje Mesne industrije Pivac i Kraš Esopa, tako da ovaj razvoj događaja u potpunosti potvrđuje takve spekulacije. To sinhronizovano delovanje je i formalno potvrđeno potpisom ugovora", navodi se u saopštenju kompanije Kapa star.

Pivac: Radnici Kraša nisu pogrešili 

Predsednik uprave Mesne industrije Braća Pivac, Ivica Pivac, izjavio je kako radnici Kraša nisu pogrešili kada su izabrali ponudu te kompanije i prodali joj svoje deonice. On je dodao kako će poštovati sva prava iz ugovora i uraditi sve da Kraš postane još bolji.

"To možemo da garantujemo iz onoga što smo do sada radili - svaka kompanija koju smo preuzeli postala je bolja", rekao je.

Ponovio je kako misli da je to najbolja odluka koju je ESOP mogao doneti.

"Mi smo u Krašu već deset godina i sve ovo što se sada dogodilo je finalizacija nečega što dugo pregovaramo. Događanja poslednja dva meseca samo su ubrzala razmišljanja zaposlenih Kraša da se odluče za Pivac", rekao je.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.