Izvor: Radio 021, 05.Dec.2018, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šanel odustao od kože krokodila

Francuska luksuzna modna kuća Šanel postala je prva kuća visoke mode koja više neće koristiti kožu krokodila i zmije za svoje kreacije, što je mera koju su pozdravile grupe za zaštitu životinja.

"Odlučili smo da više ne koristimo kožu egzotičnih životinja za kreacije", saopštio je Šanel i dodao da je inače u sadašnje vreme teško da se dobije koža takvih životinja, a da se pri tome poštuju određena etička pravila.

Šanel je dodao da će se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << preorijentisati na novu generaciju luksuznih proizvoda koja se zasniva na "kreativnosti, umeću i standardu par ekselans".

Modna kuća je već povukla iz prodaje tašne od zmijske kože, koje su koštale oko 5.500 evra.

Organizacije za zaštitu životinja pozdravile su odluku modne kuće koja u saopštenju ne navodi da se odriče krzna, ali je ranije umetnički direktor Šanela Karl Lagerfeld rekao da slabo koristi krzno za kreacije.

Kampanja protiv upotrebe kože krokodila i zmije nije tako popularna kao kampanja protiv korišćenja krzna. Mnoge luksuzne modne kuće imaju svoje farme reptila kako bi se garantovalo da životinje nisu mučene.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.