Izvor: Radio 021, 16.Okt.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam saobraćaja počeo na Novosadskoj sajmu

Treći sajam saobraćaja pod nazivom "Traffic solutions expo 2019" počeo je na Novosadskom sajmu.

Osim izlagačkog dela manifestacije, tokom tri sajamska dana, od 16. do 18. oktobra, na programu će biti panel diskusije, okrugli stolovi, tribine i prezentacije, sa ciljem da se što efikasnije povežu predstavnici lokalnih samouprava i privrede, primenom različitih rešenja za unapređenje saobraćaja.

Cilj sajma je stvaranje poslovne platforme koja objedinjuje investitore, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << resorne institucije i organizacije i donosioce odluka da na nacionalnom i lokalnom nivou sa privrednim sektorom, s obzirom na to da oblast putne privrede beleže konstantan rast.

Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić poručio je da u Vojvodini dominira drumski saobraćaj sa 80 odsto u prevozu robe i čak 90 odsto u prevozu putnika, te da je saobraćaj veoma značajan za privlačenje direktnih stranih investicija.

"Bitna stavka jeste formiranje cene, odnosno zavisnih troškova, koji u našoj zemlji zbog konkurentnosti i lošije saobraćajne infrastrukture, čine i do 30 odsto. Republička i Pokrajinska vlada unapređuju vodeni saobraćaj, prevashodno lučku infrastrukturu, a u toku je i izgradnja brz dvokolosečne pruge između Beograda i Budimpešte. U pokrajini se sprovodi nekoliko IPA prekograničnih projekata, pre svega na Begeju i Tisi u izgradnji prevodnica, kao i sidrišnog pristaništa u Zrenjaninu, a sprovodi se i projekat čiji smo nosilac, a to je izrada tehničke dokumentacije za prugu Subotica - Baja", kazao je Grbić.

Izlagači na ovogodišnjem Sajmu saobraćaja su proizvođači, uvoznici i pružaoci različitih usluga iz svih vidova saobraćaja, a u okviru raznih izlagačkih oblasti, poput planova razvoja u saobraćaju, saobraćajnog iznženjeringa, izgradnje i održavanja saobraćajne infrastrukture...

Sajam saobraćaja se održava u Kongresnom centru Master Novosadskog sajma, a ulaz za sve posetioce je besplatan.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.