Izvor: Radio 021, 15.Feb.2019, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahrana fudbalera Sale u subotu u Argentini

Argentinski fudbaler Emilijano Sala, koji je tragično izgubio život u padu aviona prošlog meseca, biće sahranjen u subotu, u rodnom Progresu.

Privatni avion u kojem je bio Sala nestao je 21. januara, samo dva dana pošto je prešao za 15 miliona funti iz Nanta u Kardif. Pored njega, u avionu je bio samo pilot Dejvid Iborson, a u trenutku pada nalazio se iznad Lamanša.

Salino telo je pronađeno u olupini aviona 7. februara, dok se Ibotson i dalje vodi kao nestao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Porodica argentinskog fudbalera finansirala je dodatnu potragu za njim, a trenutno se skupljaju dodatne finansije u pokušaju da se nađe i telo pilota.

Kardif je u petak objavio da će menadžer Nil Vornok i izvršni direktor Ken Ču prisustvovati sahrani u provinciji Santa Fe. Nant, u čije redove je Sala stigao iz Bordoa u leto 2015. i na 120 utakmica postigao 42 gola, predstavljaće defanzivac Nikola Paloa i generalni sekretar Loik Moran.

Sahrani će prethoditi javno bdenje, koje će trajati nekoliko sati, u sali fudbalskog kluba San Martin de Progreso, u kojem je Sala ponikao. "Čekamo te… Kao prvog dana kada si otišao, ali sada da bi ostao sa nama zauvek. Otišao si i postao si primer svima. Zauvek ćeš biti u našim srcima", stoji u poruci kluba San Martin de Progreso na Fejsbuku.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.