Šahisti protiv Mađarske i Holandije

Izvor: B92, 27.Okt.2009, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šahisti protiv Mađarske i Holandije

U šestom kolu ekipnog prvenstva Evrope u Novom Sadu muška šahovska reprezentacija Srbije igraće protiv Mađarske, dok će se šahistkinje sastati sa Holandijom.

Mađarska je po prosečnom rejtingu deseta na ovom šampionatu i sedam mesta je bolje rangirana od našeg tima. S obzirom na odlične igre koje su prikazali u prethodnih pet kola, naši šahisti sigurno neće biti bez šansi da zabeleže četvrtu pobedu, a uspeh bi bio i nerešen rezultat.

Ekipu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mađarske predvodi Zoltan Almaši, koji je do sada osvojio tri poena iz cetiri partije. Isti učinak ima i Ferenc Bekereš na drugoj tabli, kao i Čaba Balog na trećoj. Zoltan Đimeši je na četvrtoj tabli osvojio dva i po poena iz četiri partije, dok je rezervni igrač Robert Ruk iz tri partije osvojio dva poena.

Holanđanke imaju 11. prosečni rejting na šampionatu i biće to prilika da naše šahistkinje pokušaju da bar malo poprave utisak iz prvih pet kola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.