Izvor: Radio 021, 22.Avg.2020, 21:25

SZO i UNICEF: Deca od 12 godina da nose maske

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i UNICEF savetuju da deca do pet godina ne bi trebalo da nose zaštitne maske, a da deca od 12 godina i više treba da nose maske pod istim uslovima kao i odrasli, pogotovo onda kada je nemoguće napraviti distancu od jedan metar od drugih.

Odluku o upotrebi maski za decu od šest do 11 godina treba zasnivati na tome da li je korona rasprostranjena u području u kojem dete živi, na sposobnosti deteta da na siguran način koristi masku, te >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na tome koliko je pranje i zamena maski dostupna deci.

SZO savetuje adekvatan nadzor odraslih koji će uputiti dete kako treba da stavlja, skida i sigurno nosi masku, a ovisi i o tome koliko je dete u  vezi s drugim ljudima koji su pod visokim rizikom da razviju ozbiljne bolesti, kao što su starije osobe i osobe s nekim drugim zdravstvenim stanjima, prenosi klix.ba.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SZO: Djeca starija od 12 godina treba da nose maske

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Avg.2020

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da djeca starija od 12 godina treba da nose zaštitne maske u borbi protiv virusa korona pod istim uslovima kao i odrasli ljudi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.