Izvor: Radio 021, 19.Dec.2018, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD razmatraju povlačenje iz Sirije

SAD razmatraju potpuno povlačenje svojih snaga iz Sirije, u vreme kada su državne snage te zemlje pri kraju kampanje preuzimanja kontrole nad teritorijom koju je nekada držala Islamska država, rekli su američki zvaničnici Rojtersu.

Predsednik SAD Donald Tramp ranije je izjavio da želi da vrati vojnike kući iz Sirije, kada to bude moguće.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Tačno vreme povlačenja američkih trupa nije poznato, a američki zvaničnici, koji nisu želeli da budu imenovani, nisu otkrili detalje. Pentagon i Bela kuća odbili su da komentarišu.

SAD imaju u Siriji oko 2.000 vojnika, od kojih su mnogi pripadnici specijalnih snaga koje blisko sarađuju sa savezom kurdskih i arapskih milicija, poznatih pod imenom Sirijske demokratske snage (SDF).

Kada je reč o ovom regionu, pored trupa u Siriji, SAD imaju i oko 5.200 vojnika u susednom Iraku. Veći deo američke kampanje u Siriji izvršili su avioni koji su poletali iz Katara i sa drugih lokacija na Bliskom istoku.

Autor: Srna

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SAD razmatraju potpuno povlačenje svojih snaga iz Sirije

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2018

SAD razmatraju potpuno povlačenje svojih snaga iz Sirije, u vreme kada su državne snage te zemlje pri kraju kampanje preuzimanja kontrole nad teritorijom koju je nekada držala Islamska država, rekli su američki zvaničnici Rojtersu...Predsednik SAD Donald Tramp ranije je izjavio da želi da vrati...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.