SAD protiv rezolucije za zabranu veličanja nacizma

Izvor: Radio 021, 16.Nov.2017, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD protiv rezolucije za zabranu veličanja nacizma

SAD planiraju da glasaju protiv rezolucije Ujedinjenih nacija kojom se osuđuje veličanje nacizma, saopštio je Stejt department.

Zvaničnici navode da "zabrane slobode govora i drugi problemi u toj rezoluciji čine nemogućim za SAD da podrži taj dokument".

Ova rezolucija koju je predstavila Rusija, poziva sve države članice UN da zabrane pronacistički govor i organizacije i da uključe i druge zabrane pri govoru i izlaganjima u skupštini.

SAD, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << navode agencije, svake godine glasaju protiv te rezolucije zajedno sa "šačicom" drugih, dok države Evropske unije obično ostaju suzdržane. Rezolucija, navodi se, svake godine bude većinski usvojena, ali obično "uz malo galame".

Međutim, dodaje se da bi ove godine moglo da nastane veće komešanje prilikom američkog glasa protiv rezolucije, s obzirom na to da je ovo prva godina glasanja od kako je predsednik Donald Tramp preuzeo funkciju. Do toga bi moglo da dođe zbog optužbi na Trampov račun da nije dovoljno oštar prema neonacistima.

Autor: Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.