Izvor: Radio 021, 27.Jan.2021, 19:50

Ružić: Državne mature 2022. godine neće biti

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić rekao je danas da je gotovo izvesno da neće biti državne mature 2022. godine.

On je najavio da se planira da se drugo pilotiranje odloži za početak nove školske 2021/2022. godine, umesto u maju, kada je prvobitno najavljeno.

"Državna matura je jedan krupan reformski korak koji je potrebno pripremiti ne na brzoplet, već na jedna temeljan, sistematičaa način, jer je u pitanju između 60.000 i 64.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << svršenih srednjoškolaca, u svakoj generaciji", rekao je Ružić za Tanjug.

Ružić, koji je prisustvovao obeležavanju školske slave Sveti Sava u "Svetozar Marković", zahvalio se partnerima iz EU koji i sa stručnog i sa finansijskog aspekta učestvuju u projektu državne mature.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.