Rusija namerava da izađe iz Bolonjskog procesa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2022, 20:34

Rusija namerava da izađe iz Bolonjskog procesa

Ministarstvo obrazovanja i nauke Rusije saopštilo je danas da namerava da izađe iz Bolonjskog procesa.

"Prema Bolonjskom sistemu treba se odnositi kao prošloj etapi. Budućnost je u našem sopstvenom jedinstvenom sistemu obrazovanja u čijoj osnovi moraju da budu interesi nacionalne ekonomije i maksimalni prostor mogućnosti za svakog studenta ", rekao je ministar obrazovanja Valerij Faljkov, prenosi Sputnjik.

Sa ovom inicijativom ranije je izašao sekretar Saveta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za bezbednost Nikolaj Patrušev koji je rekao da ruske studente i predavače sada praktično proteruju iz zapadne naučno-obrazovne sfere.

Bolonjski proces je nastao nakon što su Ministri obrazovanja 29 evropskih država u italijanskom gradu Bolonji 19. juna 1999. godine potpisali Bolonjsku deklaraciju o reformi sistema visokog obrazovanja Evrope.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PROMENE U SISTEMU OBRAZOVANJA Rusija namerava da izađe iz Bolonjskog procesa

Izvor: Blic, 25.Maj.2022, 00:12

Ministarstvo obrazovanja i nauke Rusije saopštilo je danas da namerava da izađe iz Bolonjskog procesa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.