Ruma: Otvorena rekonstruisana Gradska pijaca

Izvor: Radio 021, 23.Mar.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruma: Otvorena rekonstruisana Gradska pijaca

Uz prisustvo velikog broja Rumljana, lokalnog rukovodstva, kao i državnih sekretara u republičkim ministarstvima i narodnih poslanika, svečano otvorena rekonstruisana Gradska pijaca.

Projekat vredan 23 miliona dinara zajednički su finansirali lokalna samouprava i Javno preduzeće "Komunalac".

- Rumljani dobijaju uređen pijačni prostor kakav zaslužuju, a rekonstrukcijom Gradske pijace ulepšan je i strogi centar grada. Iako pada kiša mi smo ovde danas okupljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << po lepom vremenu. Kažem to jer je upravo kiša bila jedan od razloga zbog čega smo i krenuli u rekonstrukciju. Svedoci smo bili da su se ovde prodavci decenijama dovijali na razne načine da se sakriju od kiše, snega i vetra. Širili su šatorska krila, najlone, improvizovali, ali sada je sve to prošlost. Zahvaljujući lokalnoj samoupravi koja brine o svojim građanima sada je Gradska pijaca dobila potpuno nov izgled, natkriven prostor koji će ponuditi bolje uslove i prodavcima i kupcima - naglasio je predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Gradska pijaca u Rumi sada u ponudi ima 168 tezgi, a natkriveno je 1.300 kvadratnih metara. Renovinar je i javni toalet, a behatonom je popločan prolaz duž pijace između Zavičajnog muzeja i Katoličke crkve, pa sve do Ulice JNA.

Autor: Dnevnik

Foto: Ruma.rs

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.