Izvor: Radio 021, 11.Apr.2021, 19:49

Rukometaši Vojvodine osvojili Kup Srbije!

Rukometaši Vojvodine osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Metaloplastiku sa 19:17.

Voša će u svoj Dom šampiona na Slanoj bari smestiti sedmi trofej Kupa Srbije, treći uzastopni.

Utakmica u Smederevu bila je veoma tvrda, odbrane oba tima dozvoljavale su malo prostora za kreiranje napada.

Bolje je startovala Metaloplastika, imala je dva gola prednosti, te su izabranici Borisa Rojevića morali da jure rezultat. Uspeli su u tome i do kraja prvog dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << igre iskoristili su isključenje u protivničkom taboru izjednačivši na 10:10.

Drugih pola sata igre bolje su otvorili Novosađani, preuzevši vođstvo. Imali su prilike da povedu sa tri gola razlike, ali je odbranu Šapčana i Bomeštara na golu bilo teško probiti.

Pet minuta pre kraja iz igre je na dva minuta isključen borbeni Kurteš, Metaloplastika je smanjila na samo gol razlike. Međutim, nisu iskoristili priliku, načinivši grešku u odbrani zbog koje su ostali bez igrača na dva minuta.

Rizikovali su dva minuta pre kraja. Igrača više su imali u napadu, ali ne i golmana na golu. Šotić je presekao loptu i sproveo je u prazan gol.

Nemanja Pribak proglašen je za najboljeg igrača finala, kao i za najboljeg igrača turnira.

Voši predstoji odbrana titule državnog prvaka. I na tom polju Vojvodina je na dobrom putu da još jedan pehar smesti u svoje vitrine.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.