Rozberg i u Sočiju kreće sa pol pozicije

Izvor: Radio 021, 30.Apr.2016, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rozberg i u Sočiju kreće sa pol pozicije

Vozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa prve pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju.

On je ostvario najbrže vreme u kvalifikacijama, dok će njegov klupski kolega, aktuelni svetski prvak Luis Hamilton, startovati sa 10. mesta.

Rozberg, koji je pobedio u prve tri trke šampionata Formule 1, osvojio je pol poziciju s rezulatom 1:35, odnosno417 minuta. To je njegova 24. pol pozicija u karijeri, a druga u sezoni.

Drugo najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vreme, sa 706 hiljaditinki zaostatka, ostvario je Sebastijan Fetel iz Ferarija, ali Nemac je dobio kaznu zbog promene menjača, pa će na sutrašnjoj trci startovati sa osmog mesta.

Društvo Rozbergu u prvom startnom redu na sutrašnjoj trci praviće Finac Valteri Botas iz Vilijamsa, dok će s trećeg mesta startovati Kimi Raikonen iz Ferarija, a iza njega su vozač Vilijamsa Felipe Masa, Danijel Rikardo iz Red Bula i Serhio Peres iz Fors Indije.

Aktuelni svetski šampion Formule 1, Britanac Luis Hamilton, nije uspeo da se plasira u treći krug kvalfikacija zbog tehničkih problema. On je kao i na trci za VN Kine pre dve nedelje imao problema s motorom, mehaničari su pokušali da otklone kvar, ali u tome nisu uspeli, pa i pored drugog najboljeg vremena u "Q2" nije uspeo da izadje na stazu u poslednjoj seriji kvalifikacija.

Trka za Veliku nagradu Rusije startovaće sutra u 14:00 časova.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.