Roditeljima Alekse Jankovića škola mora da isplati odštetu

Izvor: Radio 021, 11.Dec.2016, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditeljima Alekse Jankovića škola mora da isplati odštetu

Roditelji Alekse Jankovića, koji se ubio 2011. godine zbog vršnjačkog nasilja, dobiće 1,5 miliona dinara.

Kako piše "Blic", taj novac treba da im isplati Osnovna škola "Sreten Mladenović Mika", potvrdio je Apelacioni sud nakon žalbe koju je uložila škola.

Majka pokojnog Alekse, Dragana Janković, za "Blic" kaže da nikakav novac ne može da vrati njenog sina i da nadoknadi bol i patnju roditelja, ali da bi svakako odgovorni trebalo da snose posledice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
"Ovo je samo još jedna presuda u nizu kojom smo dokazali nepravdu, odgovornost, nepostupanje i neadekvatnu zaštitu nad našim detetom. Ovo je takođe jedna od pravosnažnih sudskih presuda koju će opet platiti svi građani Srbije, a da će osuđeni, krivci i dalje ostati na svojim radnim mestima, napredovati u karijerama. Nema tih para kojima se može platiti njegov ugašen osmeh, ali treba kazniti odgovorne", kaže Aleksina majka, Dragana Janković.

Sud je odbio žalbu škole na prethodnu presudu Osnovnog suda u Nišu kao neosnovanu, a u presudi Apelacionog suda navodi se da je škola imala propuste kada je u pitanju prevencija nasilja.

Dragana smatra da bi ovim povodom trebalo da se oglase i premijer i ministar obrazovanja, i aktivnije uključe u borbu protiv vršnjačkog nasilja.

Autor: Blic

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.