Izvor: Radio 021, 27.Jun.2019, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ričard III" večeras otvara Šekspir festival

Šekspir festival, šesti po redu, počinje danas i traje do 3. jula, u Čortanovcima i Novom Sadu.

Festival otvara predstava "Ričard III" Gradskog dramskog kazališta Gavela iz Zagreba, u režiji Aleksandra Popovskog, koja će biti izvedena na sceni "Jovan Đorđević" Srpskog narodnog pozorišta. Početak predstave je u 19:30 časova.

Druge večeri, u Vili Stanković, biće izvedena premijera performansa "Moj Šekspir", prema konceptu Nikite Milivojevića, u kojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će o svom iskustvu igranja Šekspirovih komada i svoje omiljene monologe govoriti Vojislav Brajović, Svetlana Bojković, Svetozar Cvetković, Zijah Sokolović, Vojin Ćetković, Nebojša Dugalić, Igor Đorđević, Milena Zupančić i Ozren Grabarić. Repriza je u ponedeljak, 1. jula.

U subotu je na programu "Bura" Nacionalnog teatra u Nici, u režiji Irine Bruk, ćerke slavnog Pitera Bruka.

Publika će u nedelju, u Vili Stanković, imati priliku da pogleda i kako je dobitnik prestižne britanske nagrade "Olivije" Džordž Megvajer izneo "Bogojavljensku noć" u produkciji "Bridž haus teatra SE20" iz Londona.

Festival će u sredu, 3. jula, zatvoriti projekcija filma "Sve je istina" Keneta Brane u Kulturnom centru Novog Sada. Uz njega igraju i Džudi Denč i Ijan MekKelen.

U okviru pratećeg programa biće postavljena izložba "Šekspirova pozornica Joce Savića" i organizovana tribina posvećena ovom nadarenom glumcu i reditelju, koji je na nemačkoj pozorišnoj sceni ustanovio novi princip igranja Šekspira i bio ispred svog vremena, a do danas ostao nepoznat u domovini.

Ulaznice za predstave koštaju 700 i 900 dinara, a cena kompleta je 2.700 dinara. Prodaju se na svim prodajnim mestima TICKETS-a (nekadašnji Eventim).

Obezbeđen je prevoz do Čortanovaca, a karta se takođe može kupiti na prodajnim mestima TICKETS-a po ceni od 300 dinara. Autobus polazi ispred Železničke stanice, kod Lokomotive, u 19 časova. Povratak je 20 minuta nakon završetka predstave.

U slučaju vremenskih nepogoda, predstave "Moj Šekspir", "Bura" i "Bogojavljenska noć" izvode se u Srpskom narodnom pozorištu, o čemu će na sajtu i Fejsbuk stranici festivala biti istaknuto obaveštenje na dan izvođenja predstave do 16.30h.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Šekspir festival od večeras u Novom Sadu i u Čortanovcima

Izvor: Danas, 27.Jun.2019

Šesti Šekspir festival biće večeras otvoren predstavom "Ričard III" kazališta Gavela iz Zagreba, a trajaće do 3. jula u Novom Sadu i u Čortanovcima. Članak Šekspir festival od večeras u Novom Sadu i u Čortanovcima se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.