Rekordno nizak promet na Produktnoj berzi

Izvor: S media, 09.Maj.2010, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekordno nizak promet na Produktnoj berzi

Ukupan promet na Produktnoj berzi u Novom Sadu, od 4. do 7. maja, iznosio je 294 tone u vrednosti od 5,1 milion dinara, što je rekordno niska prodaja na toj berzi.

U saopštenju berze se navodi da se trgovalo samo kukuruzom, pšenicom i sojom.

U ponudi su bili i kukuruzno stočno brašno, sirovo sojino ulje, kao i mineralna djubriva. Ponuda tih proizvoda bila je na nivou od oko 1.500 tona dnevno, ali tražnje nije bilo.

Pšenica novog roda nije ni nudjena, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << dok se ponuda kukuruza sa predvidjenom isporukom u oktobru ove godine kretala od 8,50 do devet dinara zakilogram bez PDV-a.

Prošle nedelje je zaključena je prva terminska prodaja soje novog roda u količini od 100 tona po ceni od 25 dinara za kilogram bez PDV-a, za avansno plaćanje i predvidjenom isporukom u periodu od 15. septembra do 15. oktobra ove godine.

Proslogodišnjim kukuruzom trgovalo se u kolicini od 144 tone.

Ugovarani su poslovi kupoprodaje prirodno suvog kukuruza sa povećanim procentom vlage, veštačkim sušenim kukuruzom za odloženo plaćanje i veštački sušenim kukuruzom za avansno plaćanje, čija je cena definisana kroz jedan zaključeni berzanski posao, od 11,70 dinara za kilogram, bez PDV-a.

Prodato je 50 tona prošlogodišnje pšenice za 10,50 dinara za kilogram bez PDV-a.

Vrednost berzanskog indeksa PRODEX poslednjeg dana bila je 146,59 poena, što je za 1,90 indeksnih poena niže nego sedam dana pre.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.