Razbojnici strancima oteli novac i tehniku

Izvor: Politika, 10.Jul.2010, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbojnici strancima oteli novac i tehniku

Policijska uprava u Novom Sadu saopštila je danas da su, zasad nepoznati razbojnici, na ulici napali dvoje državljana Velike Britanije i pretnjom nožem i fizičkim nasiljem oduzeli od njih kameru, foto aparat, mobilni telefon i novac.

Drugog dana „Egzit” festivala, koji je prema proceni policije imao oko 35.000 posetilaca, zabeležena je i teška krađa na Petrovaradinskoj tvrđavi u kojoj je nepoznati počinilac jednom posetiocu iz Francuske oteo torbicu s mobilnim telefonom i >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << novcem, navedeno je u saopštenju policije.

U isto vreme, juče, i uprava novosadskog Hotela „Arta butik” u saopštenju je skrenula pažnju javnosti i nadležnima na nesavesno ponašanje pojedinih novosadskih taksista prema stranim gostima, posetiocima „Egzita” i Novog Sada.

Gošće tog hotela, koje su u četvrtak doputovale iz Velike Britanije, sa glavne autobuske stanice prevezli su taksi vozila „Žutog taksija” registarskih oznaka NS 338-625 i „Grad taksija” oznaka NS 99-371 i tom prilikom im naplatili vožnju po 1.600 dinara, po svakom vozilu.

Kad su se devojke požalile na cenu, taksisti su odbili da im daju prtljag dok ne plate vožnju, navedeno je u saopštenju.

Uprava hotela je potom obavestila gradsku saobraćajnu inspekciju, koja je odmah izašla na lice mesta, oduzela tablice jednom taksi vozilu na 48 sati.

Kako je navedeno u saopštenju koje potpisala direktorka hotela Tanja Kresojević, ista ta mera će biti primenjena i za drugo vozilo.

Tanjug

objavljeno: 10/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.