Rasprava o merama štednje u Skupštini Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2009, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasprava o merama štednje u Skupštini Vojvodine

NOVI SAD - Poslanici Skupštine Vojvodine podržali su danas, većinom glasova, predlog poslaničke grupe "Za evropsku Vojvodinu" da se u dnevni red tekuće sednice uvrsti i rasprava o merama štednje u pokrajinskom parlamentu.

Dnevni red je udvostručen u odnosu na prvobitni predlog, odnosno povećan sa 20 na 40 tačaka, ali je odbačena inicijativa Srpske radikalne stranke i Demokratske stranke Srbije da se nekadašnji radikal Igor Mirović razreši dužnosti potpredsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parlamenta i umesto njega izabere član SRS dr Lazar Marjanski.

Pre početka rasprave poslanik G17 plus Aleksandar Radonjić obavestio je kolege da će ta stranka od danas imati poseban poslanički klub od sedam članova.

"Ta mogućnost je navedena i u koalicionom sporazumu prilikom formiranja poslaničkog kluba 'Za evropsku Vojvodinu', tako da se ne radi ni o kakvim napuštanju koalicije. Svoju poslaničku grupu G17 plus ima i u Skupštini Srbije i u većini lokalnih skupština", naveo je Radonjić.

Uvodno izlaganje o pokrajinskom budžetu za 2008. godinu i prioritetima trošenja novca u ovoj godini podneo je pokrajinski sekretar za finansije Jovica Đukić.

Pajtić: Prioriteti investicijama i zapošljavanju

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine (IVV) Bojan Pajtić ocenio je na današnjem zasedanju Skupštine Vojvodine da su donošenjem odluke o prioritetima u izvršenju pokrajinskog budžeta u 2009. godini definisani prioriteti koji će omogućiti razvoj i novo zapošljavanje.

Prema Pajtićevim rečima, od polovine aprila stiglo je više od 3.000 zahteva za otvaranje novih radnih mesta kroz šest programa IVV-a, a u planu je da se do kraja godine otvori 20.000 novih radnih mesta.

Predsednik IVV-a najavio je u junu konkurs za javne radove koji bi obezbedili 4.500 radnih mesta, a u programu kapitalna ulaganja neophodno je završiti započete investicije, među kojima Urgentni centar, Sremsku Kamenicu 2, most na Tisi i druge.

Istom odlukom sprovodi se i zaključak Vlade Srbije o načinu transfera novca iz republičkog, preko pokrajinskog budžeta, lokalnim samoupravama.

Kritikujući predlog te odluke, poslanici opozicije iz redova DSS-a i SRS-a zamerili su vladajućoj većini što na dnevnom redu danas nije bilo rebalansa pokrajinskog budžeta, usklađenog sa republičkim, zahtevajući da se taj rebalans na dnevnom redu nađe što pre.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Dodatnim merama može da se uštedi više od milion evra

Izvor: S media, 28.Maj.2009

Poslanici Skupštine Vojvodine prihvatili predlog Poslaničke grupe "Za evropsku Vojvodinu" o dodatnim merama štednje u pokrajinskom parlamentu i organima uprave, čime bi se, prema rečima poslanika DS Dušana Elezovića, koji je u ime te poslaničke grupe obrazložio predlog, do kraja govine moglo...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.