Izvor: Luftika.rs, 07.Jul.2020, 10:26

Radovanović: 2. jula umrlo 52 ljudi, a prijavljeno 6 (VIDEO)

„Novih slučajeva zaraze koronavirusom je mnogo više nego što se prijavljuje, a isti je slučaj i sa brojem preminulih. Mnogo je muvanja i zataškavanja“, izjavio je juče epidemiolog Zoran Radovanović i zaključio da je čitava situacija „moralni krah njegovih kolega“.
Napominjujući da postoje određeni i jasni kriterijumi, ali da se oni se krše, Radovanović je naveo primer broja umrlih 2. jula koji je zvanično objavljen, a koji se ne slaže sa stvarnih brojem umrlih toga dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << od koronavirusa.
“Ako bih ja vama rekao da je 2. jula bilo zvanično šestoro umrlih u Srbiji, a da je stvarni broj bio 52 onda ćete me pitati kako ja to znam i onda moram da otkrijem identitet kolege sa Infektivne klinike koji se osam sati borio sa više umrlih, zna koliko je u drugim bolnicama i odjednom vidi izveštaj – samo šest i onda mu prekipi”, rekao je Radovanović na tribini “Naučna stručnost i javne politike: Između autoriteta i zloupotrebe” u Dorćol Platzu.
Predstavlja, kako kaže, rame za plakanje, zovu ga mnoge kolege telefonom, javljaju o većem broju preminulih nego što se objavljivalo.
“Zove me koleginica koju ne znam sa juga Srbije, kaže noćas je kod nas na grudnom umrlo petoro, ja sam popunila formulare, znači to je sve kovid, a to se ne pojavi u izveštajima”, dodaje Radovanović, a prenosi portal Nova.
Dodaje i da svakog dana ima mnogo više pozitivnih nego 300 koliko se objavljuje, a da u tih 7.000 ili 9.000 testiranih treba uključiti ne samo PCR, nego i serološke testove.
“Tu ima tako mnogo muvanja, ali zna se da je broj višestruko umanjen i broj umrlih i broj obolelih u Srbiji, zna se kako treba da bude i to je sve jasno. To je moralni pad mojih kolega”, zaključio je Radovanović.

Kako je štimovana predizborna korona-statistika u Srbiji

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Tribina o koronavirusu: Zdravlje građana Srbije podređeno partijskim interesima

Izvor: VOA, 07.Jul.2020

Sve što se događa u Srbiji u vezi sa koronavirusom poslužilo je kao primer nedostatka konzistentne javne politike učesnicima tribine “Naučna stručnost i javne politike: Između autoriteta i zloupotrebe”. Partije su progutale politiku, struka je takođe stavljena u službu partijskih interesa,...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.