Izvor: Radio 021, 21.Jan.2020, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radna grupa za zagađenje vazduha ima 29 članova

Odluka o obrazovanju Radne grupe za sistemsko rešavanje pitanja zagađenja vazduha, na čijem će čelu biti predsednica Vlade Ana Brnabić, objavljena je u najnovijem Službenom glasniku.

Pored Brnabić, u Radnoj grupi će biti i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, šef Kabineta predsednice Vlade Miloš Popović i njeni savetnici Stefan Badža i Mladen Bašić.

U grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su i direktor policije Vladimir Rebić, v. d. direktora Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, njegov zamenik Goran Vesić i pomoćnik Andreja Mladenović.

Radna grupa je dužna da o svom radu Vladi podnosi izveštaj svakih 90 dana, a nadležnom odboru svakih 60 dana.

Među ostalim članovima su Đorđe Vuković iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Zoran Kasalović, zamenica sekretara za zaštitu životne sredine Beograda Ivana Vilotijević.

U njoj su i saradnici resornih ministara, i to šefica Kabineta ministra privrede Stojanka Vučković, šef Kabineta ministra zaštite životne sredine Andrej Bojić, pomoćnik ministra zaštite životne sredine Željko Pantelić, savetnik ministra zaštite životne sredine Slobodan Tošović, vršilac dužnosti pomoćnika ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Saša Stojanović, posebna savetnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Leposava Sojić i Marko Saranovac, šef Kabineta ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ostali članovi su v.d. direktora Agencije za zaštitu životne sredine Filip Radović, direktor Republičkog hidrometerološkog zavoda Jugoslav Nikolić, direktorka Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd Dušanka Matijević, v.d. direktora Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" Verica Jovanović, Branislava Matić iz Instituta "Batut", v.d. direktora Uprave za poljoprivredno zemljište Branko Lakić i Peđa Sovilj iz Jedinice za implementaciju strateških projekata u premijerkinom kabinetu.

Autor: Nova ekonomija

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Prvi sastanak Radne grupe za zaštitu vazduha – šta je dogovoreno

Izvor: RTS, 21.Jan.2020

Premijerka Ana Brnabić predsedavala je prvom sastanku Radne grupe za zaštitu vazduha u Republici Srbiji, na kojem su dogovoreni hitni koraci koji će u najkraćem roku biti preduzeti kako bi se uticalo na smanjenje zagađenje vazduha u zemlji. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.