Izvor: Radio 021, 03.Jan.2019, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionice i predstave za decu na Novosadskim dečijim Zimzarijama

Nastavak Zimzarija obeležiće besplatne radionice, predstave i programi inspirisani božićnim praznicima, simbolima slave, proslavom Nove godine u svim krajevima sveta, ali i filmom, glumom i dečijim samopouzdanjem.

Programi će se realizovati u Muzeju Vojvodine, Dečijem kulturnom centru Novi Sad, tržnom centru BIG, Dečijem edukativnom centru Školarko, Udruženju Happy spot, Udruženju građana Matica, Centru za proizvodnju znanja i veština, Gradskoj biblioteci i u prostorijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Zumba Kids. Kao i do sada svi programi za decu biće besplatni, uz obaveznu prijavu.

U Muzeju Vojvodine deca će saznati koje su najčešće slave i kako se proslavljaju? Kako se pripremiti za slavu i šta pokloniti domaćinu? Nakon igranja slave, deca će izrađivati svečane, slavske svećnjake i ukrašavati ih, dok će u Dečijem kulturnom centru pohađati časove glume, a u Gradskoj biblioteci učestvovati na literatno-likovnoj radionici pod nazivom "Stare teme koje protiču kroz vreme". U Centru za proizvodnju znanja i veština saznaće kako je nastao film i ko je ikona nemog filma? Saznaće šta je to neverbalna komunikacija, kako izraziti emocije i praviće njihov film.

U Matici će moći da prisustvuju radionicama gde će razvijati samopouzdanje a pravi božićni program ovog petka, subote i nedelje (Badnji dan) decu i roditelje očekuje u tržnom centru BIG gde će moći da pogledaju predstave "Novogodišnja žurka", "Patuljci u nevolji" i "Milion osmeha" koje će za njih izvoditi glumci iz pozorišta "Lane" ili da učestvuju u radionicama "Maske iz zemlje Baba Mrazice", "Vitlejemska bajka" i "Božić Bata, sneg za vrata" koje su za njih pripremili Muzej Vojvodine i DKCNS.

Tokom ovogodišnjeg izdanja Zimzarija biće realizovano više od 120 kreativno-edukativnih i sportsko-rekreativnih programa za decu uzrasta od 4 do 14 godina.

Sve informacije o ovogodišnjem izdanju Zimzarija možete pronaći i na sajtu Dečijeg kulturnog centra Novi Sad.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.