Izvor: Radio 021, 09.Sep.2019, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radionica za decu i predavanje u Poklon zbirci Rajka Mamuzića 11. septembra

Kreativna radionica za decu "Izrada logotipa i piktograma", održaće se u u sredu 11. septembra u Galeriji likovne umetnosti poklon zbirci Rajka Mamuzića.

Predavač i voditelj je Nenad Lazić, grafički dizajner i profesor likovne kulture.

Na kreativnoj radionici deca će dobiti priliku da se na praktičan i zabavan način upoznaju sa ovom vrstom dizajnerske prakse. Predavač i voditelj radionice će uz pregršt primera koristiti različita likovna sredstava, kako klasična, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poput flomastera, tuša i pera za crtanje, tako i novomedijska, poput aplikacije Drawchemy. Predavanje počinje u 11 časova.

Isti dan, takođe u Poklon zbirci Rajka Mamuzića, održaće se u 18.30 časova i predavanje Nenada S. Lazića pod nazivom "Problemi dizajna kod nas", koje treba da otvori dijalog unutar struke po pitanju afirmacije dizajna u našem društvu, kao i o sistemskim preprekama koje eventulno koče ovaj razvoj.

Moderator ovog predavanja je dr Zdravko Rajčetić, teoretičar umetnosti i medija.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.