Radikali protestuju zbog Mirdite, prisutne jake snage policije

Izvor: Radio 021, 30.Maj.2018, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali protestuju zbog "Mirdite", prisutne jake snage policije

Grupa pripadnika Srpske radikalne stranke pokušala je večeras da probije kordon policije ispred Centra za kulturnu dekontaminaciju gde se održava festival "Mirdita, Dobar dan", ali je policija efikasno sprečila taj njihov pokušaj.

Koordinatorka programa u Inicijativi mladih za ljudska prava Sofija Todorović kazala je za agenciju Beta da niko iz te organizacije nije kriv što je došlo do toga da jake policijske snage obezbeđuju mesto gde se održava festival.

Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je dodala da su krivi oni koji su pozivali na nasilje, koji su otvoreno pretili i govorili ružno o ljudima koji nisu srpske nacionalnosti.

"Zbog takvih huligana je veliki broj policajaca na ulicama. Te stranke koje su pozivale na gašenje Inicjative imaju manje od dva odsto glasova u Beogradu i nemaju prava da zabranjuju i odlučuju jer nisu institucije", rekla je Todorović pred početka festivala.

U 18.00 ispred Hrama Svetog Save Srpska radikalna stranka organizovala je protest protiv održavanja festivala.

Kako javlja Tanjug, grupa pripadnika Srpske radikalne stranke, među kojima je Vojislav Šešelj, prišla je na stotinak metara od Centra za kulturnu dekontaminaciju.

Ispred zgrade Centra u kojoj je planirana izložba nalazi se kordon policije, a radikali koji su stali na desetak metara od kordona nose stranačka obeležja, zastave i fotografije na kojima su prikazani zločini OVK.

Iz razgalasa se čuju pesme iz poznatog repertoara te stranke.

Sofija Todorović je ocenila da je Beograd otvoreni grad u kojem ima mesta za sve i izrazila žaljenje što to sada ipak izgleda drugačije.

Todorović je kazala da od festivala očekuje da poveže mlade ljude Beograda i Prištine i da ojača saradnju umetnika ta dva grada. Ona je dodala da nameravaju da i sledećeg leta organizuju festival smatrajući da on doprinosi i slici Srbije.

Autor: Beta, Tanjug

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.