RASPRODAJOM ŠARIĆEVE IMOVINE NARODNE KUHINJE IMAĆE HRANU PET GODINA

Izvor: Kurir, 25.Maj.2010, 07:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASPRODAJOM ŠARIĆEVE IMOVINE NARODNE KUHINJE IMAĆE HRANU PET GODINA

BEOGRAD - Narkobos Darko Šarić hraniće siromašne i gladne u Srbiji najmanje pet godina! Sva pokretna imovina koja mu je do sada oduzeta naći će se polovinom juna na aukciji, a tako prikupljen novac biće namenjen finansiranju narodnih kuhinja. U Srbiji postoji 48 ovakvih kuhinja, za koje je godišnje potrebno izdvojiti oko 3,8 miliona evra.

Ako uzmemo u obzir to da je vrednost pokretnosti samo iz tri Šarićeve vile na Tatarskom brdu u Novom Sadu „odokativno“ procenjena na 20 >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << miliona evra i tu cifru podelimo sa brojem kuhinja, oko 36.000 najsiromašnijih građana Srbije imaće po tri obroka dnevno više od pet godina!

Već danas bi stručnjaci Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom trebalo da zvanično saopšte konačnu procenu svih Šarićevih pokretnosti, uključujući i skupe predmete iz stanova na Novom Beogradu.

Tri ogromne vile na Tatarskom brdu, prepune najskupljeg stilskog nameštaja i najsavremenije tehnike, od početka marta su u rukama države. Procena je da je upravo u njima i spiskan najveći deo novca.

Tako najmanji kožni ormar košta „tričavih“ 10.000 evra. A gde su tek kreveti, stolovi i stolice, kineske vaze... U prizemlju kuće nalazio se kafić sa šankom, dok je drugi sprat bio salon igara i kocke - fliperi, električni pikado, bilijarski sto i nekoliko kockarskih stolova presvučenih čojom.

Na međuspratu nalazila se profesionalna teretana sa najmodernijim spravama, čija se vrednost procenjuje na oko 100.000 evra. U svim sobama vile novinari su zatekli velike plazma ili LCD televizore i muzičke linije.

Odbegli narkobos imao je i pet motora, od čega tri „harli dejvidsona“. Jedan takav dvotočkaš ima sedište od zmijske kože, ručni je rad i procenjuje se da vredi više od 100.000 evra.

Bez pokretnosti su ostali i Šarićevi saradnici. Željko Vujanović je „kraći“ za „BMW X6“ (70.000 evra), a nevenčana supruga Lana Popović ne vozi više „audi A6“ (40.000 evra), a ni „BMW X3“ (40.000 evra).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.