Izvor: Novine novosadske, 06.Sep.2012, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi korak ka vraćanje u pogon izvorišta Štrand

Ovih dana počeće izgradnja novog kanalizacionog kolektora na Limanu, koji je jedan od preduslova za vraćanje izvorišta vode “Štrand” u sistem.
Na ovoj lokaciji radi se konstantni monitoring tla i analiza vode iz bunara, a kada ta dva parametra budu potpuno ispravna, ovaj bunar biće vraćen u sistem vodosnabdevanja.
Ovaj projekat deo je očajničkog poduhvata za čuvanje postojećih gradskih izvorišta, jer izgradnja fabrika vode na sremskoj strani još uvek nije počela.
Sama izgradnja kanalizacionog kolektora koštaće 80 miliona dinara, a biće gotova za tri meseca, najavljuju u “Vodovodu”.

Nastavak na Novine novosadske...






Povezane vesti

Prvi korak ka vraćanju u pogon izvorišta "Štrand"

Izvor: Radio 021, 06.Sep.2012

Ovih dana počeće izgradnja novog kanalizacionog kolektora na Limanu, koji je jedan od preduslova za vraćanje izvorišta vode "Štrand" u sistem.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.