Izvor: Radio 021, 19.Feb.2021, 15:46

Protestna "Novonaseljska čajanka" u subotu zbog plana koji predviđa garaže

Protest građana zbog Plana detaljne regulacije Novog naselja, kojim se predviđa gradnja više garaža u stambenim blokovima, održaće se u subotu, 20. februara, na parkingu na uglu Ulice Dušana Danilovića i Bulevara kneza Miloša, u 11 časova.

Na lokaciji na kojoj će se okupiti građani, a na kojoj se nalazi parking obogaćen drvećem, planirana je spratna garaža. Nakon okupljanja građana, sledi protestna šetnja do novih blokova uz Bulevar Bate Brkića gde su planirane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << poluukopane garaže pod naplatom, umesto očekivanih besplatnih parkinga, a okupljanje se završava "Čajankom" u dvorištu između ulica Anđe Ranković 11 i Živka Radovanovića 3.

Građani poručuju da ostaju pri svojim zahtevima, iako su na Komisiji za planove urbanisti odbili više stotina prigovora stanara i nevladinih organizacija, koji su bili podržani i peticijom sa više od 2.000 potpisa građana.

Urbanisti su pokazali malu spremnost da izađu u susret građanima, tako što su preporučili Komisiji za planove da se odustane od gradnje garaže na uglu Dušana Danilovića i Kneza Miloša, kao i u Partizanskih baza. Međutim, građani ukazuju na to da ostaje problem ostalih garaža, kao što je ona u Stanoja Stanojevića, odnosno niz suterenskih garaža u Bate Brkića.

Više o zahtevima građana čitajte na OVOM LINKU, a o tome kako je bilo na Komisiji za planove možete da čitate OVDE.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.