Protest trudnica i porodilja u utorak u Beogradu

Izvor: Radio 021, 23.Sep.2018, 10:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest trudnica i porodilja u utorak u Beogradu

Trudnice i porodilje nezadovoljne Zakonom o podršci porodica sa decom organizuju u utorak, 25. septembra u Beogradu protestnu šetnju do zgrade Vlade Srbije.

Protestna šetnja pod nazivom "Mame su zakon" počeće u 17 časova na Trgu Nikole Pašića.

Kako je objavljeno, protest nije "politički obojen" i organizuju ga nezadovoljne trudnice i porodilje koje će zbog promene načina obračuna, tokom porodiljskog odsustva ili radi nege deteta, primati veoma male mesečne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iznose.

Novim propisom oštećene su mame koje rade manje od 18 meseci u kontinuitetu, majke preduzetnice, mame koje imaju decu sa invaliditetom, deca koja su rođena kao 3. i 4. dete u porodici pre 1. jula, a imaju manje od 10 godina, kao i mame koje zarađuju više od tri republičke prosečne plate.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.