Izvor: Radio 021, 13.Jul.2019, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Jedan od pet miliona u Beogradu posvećen lažnim diplomama

Na protestu Jedan od pet miliona u Beogradu građani u šetnji su stigli od Terazija do Rektorata s ciljem da podsete na lažne diplome koje su loše za reputaciju Univerziteta u Beogradu, ali i za celokupno obrazovanje

Potpredsednica Demokratske stranke i odbornica te stranke u Skupštini opštine Vršac Dragana Rakić poručila okupljenima da su oni, kako je rekla, prava elita jer se ne plaše da dignu svoj glas u borbi za opšte dobro.

"Lažna elita su svi oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << iz ličnih interesa ljube skute diktatoru Aleksandru Vučiću", rekla je Rakić navodeći da se Vučić "plaši jedinstva opozicije i pokušava da unese razdor, ali da u tome neće uspeti".

Ona je rekla da se "lažna diploma može dobiti u svakoj zemlji, ali da samo u Vučićevoj Srbiji sa njom možete postati ministar policije". Prema njenim rečima u svakoj normalnoj zemlji bi zbog takve afere pala vlada. "Nema pravde, zato je tražimo na ulici, bićemo tu koliko god treba dok ne vidimo leđa Vučiću i svima onima koji uništavaju Srbiju", poručila je Rakić koja je članica Asocijacije slobodnih odbornika.

Kod Terazijske česme okupljenima se obratio i Marko Radosavljević koga je na prošlom pretestu u Beogradu policija privela, zbog kako je rekao, pištaljke.

Jedan od organizatora protesta "Jedan od pet miliona" Miodrag Simović rekao je da "Vučić štiti (ministra policije) Nebojšu Stefanovića zbog njegove lažne diplome, a predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković novinara Zorana Ćirjakovića".

On je pozvao okupljene da odu do zgrade Rektorata čija je dužnost da preispita rad svih univerziteta.

Autor: Beta

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.