Izvor: Radio 021, 12.Feb.2019, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Jedan od pet miliona" i na Dan državnosti u Novom Sadu

Peti protest pod parolom "Jedan od pet miliona - Stop krvavim košuljama" održaće se i ovog petka, na Dan državnosti Srbije, najavljuje istoimena inicijativa.

Skup na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta će i ovog puta početi u 18 časova. 

"Dan državnosti je i povod i najbolja prilika da o odnosu sadašnje države prema njenim građanima govore ljudi iz različitih profesija i društvenih grupa, a koji redovno učestvuju na protestima" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << , najavljuju organizatori.

Građanima će se ispred SNP ove sedmice obratiti istaknuta aktivistkinja "Otpora", sada profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Jelena Kleut, poljoprivrednik i aktivan učesnik svih građanskih protesta na ulicama od 1996. godine Slavko Vukov i penzioner Mile Delić, koji je široj javnosti postao poznat kada je vođi režima Aleksandru Vučiću vratio 5.000 dinara koji su isplaćeni svim penzionerima i koji svakog meseca šalje pismo Vučiću u kojem ga obaveštava o tome koliko mu je nezakonito zakinuto od penzije.

Građani će posle skupa krenuti u protestnu šetnju, istom trasom kao i tokom prva tri tri protesta, ali u obrnutom smeru.

Kolona će ići Bulevarom Mihajla Pupina, skrenuće u Ulicu Žarka Zrenjanina i nastaviti Stražilovskom ulicom, da bi onda ulicom Maksima Gorkog, Bulevarom oslobođenja i Jevrejskom ponovo došla do početne tačke.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Dan državnosti Srbije

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.