Izvor: Radio 021, 17.Feb.2019, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija zbornika "Ova strana kuće" 20. februara

Promocija zbornika "Ova strana kuće" održaće se u sredu, 20. februara, u Omladinskom centru CK13.

Zbornik "Ova strana kuće" je nastao tokom književne kolonije u Malom Iđošu, održane krajem prošle godine. Na koloniji koja je nosila naziv “Tekst je prisutan”, učestvovalo je devetoro mladih autora i autorki, sa većim ili manjim iskustvom u književnosti, a ideja je bila da se ovim mladim ljudima omogući nesmetani rad na sopstvenim tekstovima, ali i da se podstakne zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << rad među učesnicima i učesnicama.

Imaćete priliku da preuzmete besplatan primerak zbornika, a moći ćete i da čujete autore i autorke koji će čitati svoje tekstove, a to su: Jelena Vukićević, Ksenija Golubović, Jelena Medan, Srđan Miljević, Damir Nedić, Ilhan Pačariz, Anđela Pendić, Miloš Predojević i Vasa Ćulum.

Ovo je bila peta po redu književna kolonija koju je organizovao Omladinski centar CK13, a kroz njih je do sada prošlo na desetine mladih književnika i književnica, od onih koji su već počeli samostalno da objavljuju svoja dela, do onih čiji su se tekstovi po prvi put našli upravo u zbornicima koji su štampani nakon ovih kolonija.

“Rad na koloniji se sastojao od samostalnih vežbi pisanja i zajedničkog stvaranja. Naročito je bila interesantna metoda “dekriptaža”, gde su učesnici i učesnice podeljeni u dve grupe nekoliko sati istraživali Mali Iđoš, nakon čega su imali zadatak da stvore zajedničko delo. Iz svega ovoga, u vrlo kratkom periodu, proizašlo je mnoštvo pesama, priča, međužanrovskih zapisa, pa čak i drama jednočinka. Svi ti tekstovi se nalaze u ovom zborniku",  navodi voditelj kolonije Đorđe Majstorović.

Promocija počinje u 20 časova i 30 minuta.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.