Izvor: Radio 021, 30.Jun.2020, 22:42

Prodavao diplome po ceni od 150 do 400 evra

Zbog sumnje da je falsifikovao i prodao 11 diploma za srednju školu sa zvanjem kuvara ili drugog ugostiteljskog profila ljudima sa osnovnim obrazovanjem kako bi im se povećao indeks obračuna plate, policija u Nišu uhapsila je Lj.R. (67), penzionera iz Predškolske ustanove "Pčelica" i B. J. (50), saznaju Novosti.

U tužilaštvu kažu da je u toku saslušanje i da se i ranije za ista dela protiv njih vodio postupak, ali da su sada prikupljeni neki novi dokazi.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << saznaju Novosti, falsifikovane diploma za srednje škole, Lj.R. je prodavao po ceni od 150 do 400 evra.

Oni koji su upoznati sa istragom kažu da se Lj.R. sumnjiči da je falsifikovao i prodao 11 diploma koje su koštale od 20.000 dinara do 400 evra. Ovo se sve događalo unazad oko sedam do osam godina.

"On se već sumnjičio da je prodao jednu diplomu pre izvesnog vremena, ali je na sudu oslobođen jer se ispostavilo da je bio samo kurir odnosno da nije znao šta ima u kovertama koju je nosio. Sada sa 11 diploma neće moći da se kaže da nije znao šta nosi", kaže izvor Novosti.

On dodaje da policija istražuje da li je više ljudi umešano u ovaj slučaj. Lj.R. je navodno uhvaćen na delu prilikom primopredaje novca i diplome.

Autor: Novosti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

SKANDAL: Radnik vrtića u Nišu prodavao lažne diplome za 400 evra?

Izvor: Kurir, 01.Jul.2020, 06:49

Nišlija Lj. R. (67) uhapšen je zbog sumnje da je falsifikovao 11 diploma za srednju školu, koje je za novac davao zaposlenima u predškolskoj ustanovi "Pčelica", gde je i sam radio do penzije

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.