Privedeni zbog ometanja radova u svom dvorištu

Izvor: Radio 021, 16.Feb.2018, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privedeni zbog ometanja radova u svom dvorištu

Članica niškog Lokalnog antikorupcijskog foruma, inače pravnica u penziji, Čedoslava Ristić, privedena je u policijsku stanicu Kuršumlija, u kojoj je zadržana više od tri sata.

Kako prenosi N1, priveden je i njen suprug, jer je prijavljeno da ometaju izvođenje radova komunalnog preduzeća. Radovi su obavljani na njihovoj imovini, što ne spore ni nadležni, ali kažu da im zakon to dozvoljava i da je izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << u širem, a ne privatnom interesu.

Imovina pored kuće podrazumeva i prilazni put, na kome su ekipe kuršumlijskog komunalnog preduzeća 5. februara srušile ogradu i počele radove na izgradnji kanalizacione mreže za, kako kažu Ristići, komšiju čiji se plac graniči sa ovim putem.

Njih dvoje radove su pokušali da spreče. Na licu mesta bez uspeha, pa su išli i do predsednika opštine, sa pitanjem zašto se radovi za privatnu mrežu izvode na tuđoj parceli.

"Kaže - ja sam dao nalog i te radove plaća opština. Tu je bio za mene onda totalni šok. Da opština daje nalog i plaća izvođenje radova na teret opštine za jedno privatno lice koje radi u inostranstvu", priča Čedoslava Ristić. Da li zaista to privatno lice ima rođaka koji je šef u javnom komunalnom preduzeću, kako tvrde Ristići, u opštini za N1 nisu komentarisali.

"U tom delu grada je bilo potrebno izdati nalog za saniranje nekog kvara, jer je bila potrebna hitna intervencija i potrebno je bilo stvoriti uslove za grupni priključak na vodovodnu mrežu", rekla je Snežana Radović, šef odeljenja za privredu SO Kuršumlija. Na pitanje kako kvar na mreži koja ne postoji, u opštini kažu da ne znaju, jer su nalog izdali na osnovu informacija iz komunalnog preduzeća.

Prema rečima direktora komulanog preduzeća, Vojimira Čarapića, "rađena je samo vodovodna i kanalizaciona linija i nije potrebno rešavanje imovinsko-pravnih odnosa i saglasnost vlasnika parcele". Tvrdi da se mreža ne pravi za jedno, već za više domaćinstava. Pored kuće koja tek treba da se gradi, na novu mrežu biće priključeno ukupno sedam.

Ristići, međutim, tvrde drugačije. "To se samo radi za taj plac i nijedan više, jer su sve ove kuće priključene na glavnu kanalizacionu mrežu", navodi Čedoslava.

U međuvremenu, zato što je oštetila jednu vodovodnu cev, pravnica u penziji prvi put se sukobila sa zakonom. Protiv nje je podneta krivična prijava.

Autor: N1

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.