Izvor: Radio 021, 26.Avg.2019, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prirodan i zdrav način da nadoknadite jod

Sezona je godišnjih odmora, a mnogi leto ne mogu da zamisle bez odlaska na more. Osim što ćete na moru opustiti telo, um, "napuniti baterije" i preplanuti, iskoristite još neke blagodeti morske vode.

S obzirom da more ima istu pH kao zdrava krv, ono u tragovima sadrži sve bitne minerale i elemente pa je samim tim izvor mineralnih hranjivih materija. Svakodnevnim boravkom na moru telo dobija retke elemente koji nedostaju u svakodnevnoj ishrani.

Sveža morska voda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << podstiče razmenu minerala i toksina između tela i vode. Mediteranska klima, vetar, sunce, aromatično bilje i prisutnost eteričnih ulja i joda daje energiju i oslobađa od svakodnevnog stresa. Čestice soli u vazduhu putuju do najdubljih predela plućnih alveola. Oligoelementi i minerali poput joda prodiru u organizam iz mora i jačaju prirodni imunitet. Zbog svog sastava, morska voda koja sadrži sve lekovite minerale, čini da se koža detoksikuje i obnavlja.

Morska voda pomaže u lečenju bolova u leđima, kod išijasa, sportskih povreda, problema s cirkulacijom krvi, psorijaze, svih stanja povezanih s modernim načinom života poput nervne napetosti i stresa.

Jedan od najvažnijih elemenata iz mora je jod jer je ljudskom organizmu neophodan za proizvodnju dva važna hormona štitne žlezde, koja lekari u šali često nazivaju "bičevima organizma". Oni su bitni jer upravljaju potrošnjom energije u telu.

Nedostatak joda može brzo dovesti do hroničnog umora, ali i do povećane sklonosti infekcijama, mišićne slabosti, povećanog osećaja hladnoće, usporenih refleksa, pa sve do ozbiljnijih oboljenja.

Bez obzira da li ove godine idete na more ili ne, najlakši i najbolji način da nadoknadite telu neophodne minerale, prirodno i zdravo, jesteda pijete mineralnu vodu bogatu prirodno rastvorenim jodom. Minaqua sadrži upravo takav jod i jedina je voda na ovim prostorima sa ovakvim mineralnim sastavom.

Autor: Zakupljen prostor

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.