Priprema se obnova Bastiona svetog Leopolda na Tvrđavi

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2017, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priprema se obnova Bastiona svetog Leopolda na Tvrđavi

Plato Bastiona Svetog Leopolda na Petrovaradinskoj tvrđavi uskoro bi trebalo da bude obnovljen, pošto je raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova.

Kako piše Dnevnik, ploče na platou su u lošem stanju, a ispod njih, unutar Bastiona, nalazi se prostorija-kazamat u kojoj je smeštena galerija tapiserija s vidljivim problemom vlage.

Predviđeno je uređenje oštećenog platoa i obnova vidikovca da bi ponovo bio funkcionalan. Postojeći zatrpani ventilacioni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << otvori kazamata biće vraćeni u prvobitno stanje, dok će na platou biti postavljene klupe.

Pri sanaciji platoa rešiće se i problem odvodnjavanja da bi se sprečilo dalje slivanje atmosferske vode u bedeme, što, kažu u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, dovodi do njihove devastacije. Uslove tehničke zaštite odredio je gradski Zavod za zaštitu spomenika kulture.

Plato se nalazi na isturenoj jugozapadnoj tački Tvrđave, na suprotnoj strani od platoa kod Sata. Popločan je opekom i ograđen metalnom ogradom.

Autor: Dnevnik

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.